School

 

De School voor Servische taal en cultuur in Amsterdam is genoemd naar Vuk Stefanović Karadžić, de 19e eeuwse hervormer van de Servische taal en spelling.

 

De lessen vinden plaats in het Wijkcentrum Alleman op het adres Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.

 

Het is ouders uitdrukkelijk niet toegestaan in het schoolgebouw te verblijven tijdens de lesuren.

Het concept van de school is om onze kinderen met verschillende kennisniveaus van de Servische taal de mogelijkheid te bieden tot mondelinge en schriftelijke communicatie in de Servische taal.

 

We proberen het onderwijs aan elk kind individueel aan te passen, afhankelijk van de leeftijd en kennis van de Servische taal.

 

De leermaterialen die we gebruiken zijn afkomstig uit de boeken van de uitgeverij "Azbukum" uit Novi Sad, de boeken van de uitgeverij "Eduka" en "Vulkan" uit Belgrado, evenals de leermaterialen die van internet zijn gedownload.

 

De boeken van de uitgeverijen Azbukum, Eduka en Vulkan zijn speciaal ontworpen voor verschillende kennisniveaus van de Servische taal voor kinderen uit de diaspora.

 

Ouders nemen samen met ons deel aan het leren van de Servische taal door te proberen met hun kinderen alleen in het Servisch te communiceren, waardoor de kinderen de basis van de woordenschat krijgen.